Jornades Gastronòmiques de la Clementina


  • novembre 14, 2017
  • Alcanar
Ampliar imatge

Les XXIV Jornades Gastronòmiques de la Clementina se celebraran entre el 24 de novembre i el 24 de desembre.

restaurant marinada jornades.jpg clementina alcanar

La Clementina d’Alcanar serà fins al 24 de desembre el producte estrella en els restaurants d’Alcanar i les Cases d’Alcanar. Cadascun dels menús que us suggereixen els restauradors del Col·lectiu de Cuina d’Alcanar i les Cases d’Alcanar incorporen receptes que porten el segell de la Fundació Alícia, essent aquest fet un element singular al nostre territori.

La Clementina d’Alcanar, que es consumeix en òptimes condicions entre els mesos de novembre i febrer, està inclosa dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP “Clementines de les Terres de l’Ebre” i destaca per la seua qualitat, conferida per les condicions climàtiques i els sòls canareus.

Les possibilitats de la clementina a la cuina són molt àmplies i en tot tipus de receptes, des de la cuina casolana d’arrel tradicional fins a les creacions més agosarades de la cuina d’autor. La clementina sempre ha estat un aliat perfecte de la cuina canareva. Tal i com indicava el geògraf Pau Vila: “una mostra més que evident del caràcter del pagès canareu i de la seva saviesa a l’hora de fer fruitar les pedres“.

No deixeu passar la possibilitat de tastar plats magnífics que conjuguen perfectament el millor de la nostra terra i del mar i que evoquen l’essència de la cuina tradicional integrant-la a la cuina d’autor.

CLEMENTINA JORNADES ALCANAR CLEMENTINA JORNADES ALCANAR 2

També a La Volta Cafeteria han preparat deliciosos còctels de clementina i que oferiran durant les Jornades.

còctelsA més, des de La Calafa ens proposen activitats ecoturístiques per endinsar-nos en el cultiu de la clementina entre clementiners gairebé centenaris. Veure activitatsI la biblioteca Trinitari Fabregat ha organitzat un concurs de fotografia.

clementina

17 cartell jornadesclementina

Comentaris