ciutat badalona

Visita el Santa Eulàlia i el Ciutat de Badalona, dos vaixells històrics


  • abril 11, 2017
  • Alcanar
Ampliar imatge

El diumenge 16 d’abril tindreu l’oportunitat de conèixer el ciutat de Badalona i el Santa Eulàlia, dos vaixells històrics que amarraran al port de les Cases durant el Catalunya al Través. El Catalunya al Través és una experiència de navegació en vela per a joves que se celebra cada any a Catalunya i que visita diversos ports catalans entre Palamós i les Cases d’Alcanar. 

El Santa Eulàlia va ser construït per Astilleros Marí a Torrevieja (Alacant) l’any 1918 i batejat amb el nom de Carmen Flores. Era un pailebot de tres pals que es va destinar al transport de mercaderies entre els ports de la Mediterrània i fins i tot amb Cuba. L’any 1997 va ingressar al MMB i des de l’any 2000 és l’extensió a l’aigua del Museu i una peça fonamental en el seu programa d’activitats. El 2011 va ser declarat pel Govern de la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

L’embarcació Ciutat Badalona és un quetch clàssic construït l’any 1929 a les drassanes de Dinamarca que inicia la seva trajectòria amb activitats de comerç local de minerals, gra i altres productes de primera necessitat. Vaixell de comerç i cabotatge originari del Bàltic, en la dècada dels 70, després d’estar alguns anys en sec, inicia la seva travessia cap a les Antilles. Un dels secrets de la seva llarga vida és que va ser construït amb la millor fusta i amb bons materials, contràriament al que es podria desprendre del seu any de naixement, en una època de recessió.

A més amb motiu de la Setmana Santa s’organitzen dos visites guiades gratuïtes a la Casa O’Connor i al poblat ibèric de la Moleta del Remei. El dissabte 15 de 17,30 a 18,30 h a la Casa O’Connor i el diumenge 16 de les 11,00 a les 12,00 h a la Moleta del Remei. 

codolar

ciutat badalona

Comentaris